Contact

Hofkersstraat 54

6515 CK Nijmegen

024-3443001

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Workshops

Tijdens een Workshop leer ik je hoe je met deze techniek (technisch wastekenen) om kan gaan.prakke workshop 006Het is een ongewone, plezierige en vooral andere manier om mooie kunstwerken te creëren.
Deze manier van schilderen ontwikkelt je in aanleg aanwezige creativiteit en je hoeft geen specifiek teken- of schilderstalent te hebben. Het is voor iedereen toegankelijk, want iedereen kan het!

Encaustic-techniek houdt in; warme gesmolten bijenwas op een ondergrond (in ons geval speciaal gecoat papier) aanbrengen en vervolgens af laten koelen.
De reden dat deze kunst zich onderscheidt van de traditionele schilderswijze is, dat steeds opnieuw de aangebrachte was veranderd kan worden door verhitting met b.v. het strijkijzer. Zo kan je het zelfs na enige tijd ( dagen, weken, maanden) veranderen, mits je het werk niet behandeld hebt met een speciale wasvernis.
Doordat je het werk steeds weer kan veranderen is het al fascinerend, maar geeft het ook de beginner het gevoel van zijn/haar artistieke bekwaamheid en beheersing van deze techniek.
Het is een perfekt middel tot Creatieve Ontwikkeling, omdat je met deze techniek alleen maar vanuit je hart kunt werken
004kl

Ik heb mijn opleiding gehad op de Encaustic Academie van Elisabeth van Uden uit Helmond, die deze techniek via Michael Bossom (Engeland) naar Nederland heeft gebracht en mij ondermeer de technische kneepjes van het vak geleerd heeft die ikzelf natuurlijk ook weer uitgebreid heb tot "mijn eigen" techniek.

 

 

                                                                                                             

 

 

Ik geef privé aan 1 en vanaf min. 2 t/m 4 pers. bij mij thuis  een workshop bijenwas strijken met het strijkijzertje. Om de volle aandacht te kunnen blijven geven zijn de groepjes klein gehouden. We beginnen stapsgewijs met landschappen om vertrouwd te raken met het strijkijzertje. Met landschappen komen alle moeilijke facetten aan de orde die je ook met fantasiestrijken nodig hebt.

 

Als je toch graag alleen een workshop wilt volgen kan dat, maar dan betaal je wel wat meer, omdat je dan de hele workshop door de volle persoonlijke aandacht krijgt en de workshop ook helemaal aan jouw tempo en behoefte aangepast kan worden.                                

Workshops met het strijkijzertje het gehele jaar door.

1 dagdeel (halve dag van 2,5 uur vanaf 10:00 uur of  13:30)

1 dagdeel (halve dag van 2,5 uur vanaf 10:00 uur of 13:30)

2 dagdelen incl. 30 minuten lunchpauze (hele dag van 10:00 - 15:30 uur)

2 dagdelen incl. 30 minuten lunchpauze (hele dag van 10:00 - 15:30 uur)

 

 Workshops zijn Inclusief materiaal, koffie/thee en iets lekkers

EXCLUSIEF een lunch op de workshops van 10:00 - 15:30 uur. Het is de bedoeling dat je zelf een lunchpakket meebrengt.
Geef bij een aanmelding wel aan of het om een workshop technisch, workshop duiden óf workshop tecnisch/duiden gaat. Dit laatste kan alleen op een workshop van een hele dag (10:00 - 15:30 uur).

 

WORKSHOP: INTUÏTIEF WASTEKENEN EN LEREN DUIDEN Voor 2 t/m 6 personen.                                        

Je krijgt op één dag 1 dagdeel technisch ('s morgens) wastekenen en 1 dagdeel ( 's middags) duiden. 

Het duiden van een wastekening is voor iedereen anders en heel persoonlijk. De één kijkt naar symbolen en of strukturen en een ander werkt weer veel meer met de betekenis van de kleuren. Het kan ook zijn, dat je via de energie die van de gestreken kaart afkomt, je een boodschap doorkrijgt die betrekking heeft op de persoon voor wie de tekening bedoeld is. Samen kunnen we uitzoeken welke vorm van duiden bij jou en jouw gevoel past. Voor deze workshop hoef je geen  workshop technisch bij mij gevolgd te hebben. Deze workshop duiden staat daar los van. Je strijkt dan op jouw manier met één of meerdere waskleurtjes op gecoat papier (A6 papier en tijdens een workshop van een hele dag (soms, niet altijd) ook op A5 papier) waardoor er een "plaatje" ontstaat die je dan kunt gaan duiden. Samen met jou/jullie gaan we dan op zoek naar wat de tekening je te vertellen heeft voor dit moment, zodat het een aanreiking of opening kan bieden om weer verder te gaan en aan het eventuele probleem te werken wat zich zou kunnen laten zien. Het kan natuurlijk ook zijn dat je via de wastekening een compliment krijg omdat je op de goede weg bent. Er kunnen zich legio boodschappen aandienen, maar dan wel juist die boodschap waar je op dit moment aan toe bent. Deze workshop kan met meerdere, tot max. 4 personen gevolgd worden, omdat ik dan iedereen de volledige aandacht kan geven die ze verdienen.                                                                                                                                                                       

Tijdens deze workshop leer je meerdere mogelijkheden van duiden, want behalve voor jezelf leer je ook voor een ander te duiden, en ook worden er kaarten uit een kaartendeck gebruikt om mee te combineren, kortom een hele leuke, serieuze, maar toch heel gezellige bezigheid. Ik help jullie uiteraard hierbij.

Deze workshop DUIDEN is steeds heel persoonlijk gericht (vandaar ook de kleine groepjes), waarin je zelf veel nuttige spirituele boodschappen mee naar huis krijgt via de verschillende kaarten die we tijdens de workshops gebruiken, maar ook via je zelfgestreken bijenwaskaarten. Als tijdens de workshop blijkt dat je met een "blokkade" zit, dan mag ik je hierop een healing geven.

Workshop "Duiden" in 2 dagdelen wordt vooraf gegaan door een stukje technisch, omdat veel aanmelders nooit eerder met bijenwas gewerkt hebben, dus geef ik hier eerst even aandacht aan in een workshop "Duiden".                                                         

WORKSHOPS in overleg, ook eventueel op zaterdag of zondag.

 Ook in overleg kunnen we een dag en tijd bepalen. Gewoon even contact opnemen.                                                    

 Heb je interesse, mail me dan om samen een datum te prikken.